• Altijd 1500 producten op voorraad
  • Meer dan 15 jaar passie en ervaring
  • Breed assortiment
  • Advies op maat
  • Dealerkortingen mogelijk

Warrior Winch lier met liertouw

 

De lier voor elke toepassing

Je eigen auto een stijle rotswand op trekken of de iets te lage auto van een vriend uit de modder slepen? Met een lier kan het allemaal! Naast dat je er een hoop plezier mee kunt beleven kan een lier ook je laatste red middel zijn in geval van nood. Daarom is het belangrijk dat een lier te vertrouwen is!

 

Warrior Winches

In 2004 opgericht als eenmanszaak en ondertussen wereldwijd bekend als de fabrikant van de zeer kwalitatieve maar scherp geprijsde lieren. Net als bij veel van onze merken zijn ze bij Warrior altijd op zoek naar perfectie. De lieren die ze uitbrengen hebben sinds 2004 al vele tweaks en updates gehad, niet omdat de lieren niet goed genoeg zijn, maar omdat het altijd beter kan. Niet zo gek dus dat de lieren bij veel gebruikers op nummer 1 staan.

Warrior biedt verschillende liersoorten aan die elk geperfectioneerd zijn voor hun eigen doeleinden:

  • Lieren voor quads of buggy's
  • Elektrische lieren voor beginners
  • Elektrische lieren voor de zwaarste taken
  • Elektrische lieren voor de extreemste omgevingen
  • Hydraulische lieren
  • Industriele lieren

De elektrische lieren van Warrior Winch zijn het meest geschikt voor op je terreinwagen. Deze lieren hebben ook al over de hele wereld laten zien waar ze tot in staat zijn. Of het nou in weer, wind, sneeuw, woestijn, modder, strand of jungle is, met een warrior kom je overal weer uit. Voor de echte 4x4 expert een must, voor de beginner een gevoel van zekerheid. 

 

Staalkabel of liertouw?

Een van de oneindige discussies die rondgaan in de 4x4 wereld: Wat is beter, Staalkabel of liertouw? En, net als bij vele andere discussies, is er geen vast antwoord. De beste keuze is de keuze die bij jouw plannen passen. 

Staalkabel

Vroeger was staalkabel de meest gebruikte optie voor lieren, simpelweg omdat er geen alternatieven waren. Maar dat wil niet zeggen dat staalkabel een slechte keuze is, staal gaat nou eenmaal langer mee dan liertouw. Daarnaast geleid staal warmte beter dan liertouw. De lier zelf wordt warm wanneer je deze gebruikt, vrijwel altijd zal er nog liertouw of staalkabel om de lier heen gedraaid zitten wat dus ook warm wordt. Omdat staal warmte beter geleid voert het de warmte af van de lier. Hierdoor blijft de lier zijn kracht beter behouden in extreme gevallen.

 

Liertouw

Toen liertouw werd uitgevonden duurde het even voordat mensen er in geloofde, maar dat sloeg snel om toen het steeds vaker in professionele situaties werd gebruikt. Tegenwoordig is de verdeling ongeveer 50/50. Liertouw kan net zo sterk zijn als staalkabel en is door het lagere gewicht beter hanteerbaar. Mocht een touw toch breken heeft het veel minder kinetische energie opgebouwd dan staalkabel waardoor het minder schade aan jouw en je omgeving kan aanrichten. Als laatste voordeel heeft liertouw, dat het touw is. Staal kan namelijk per draad los springen en daardoor scherpe punten krijgen, dat is bij touw niet het geval.

 

Het aanbod

Zoals je hierboven hebt gelezen is de keuze tussen staalkabel of liertouw geheel persoonlijk. Gelukkig komen vrijwel alle lieren van Warrior Winch in twee varianten, zowel staalkabel als liertouw. Bekijk hieronder welke lier aansluit op jouw wensen: