• Altijd 1500 producten op voorraad
  • Meer dan 15 jaar passie en ervaring
  • Breed assortiment
  • Advies op maat
  • Dealerkortingen mogelijk

Daktenten, wat zijn de voordelen?

Er zijn een hoop verschillende daktenten maar waarom zou je er een kopen? Hieronder leggen we de voordelen van een daktent uit en waarom wij denken dat elke avonturier beter af zou zijn met een tent op zijn dak.

image_quick_pitch_daktent

Voordelen daktent

1. Ruimtebesparing

Wanneer je op reis gaat heb je vaak al een overvolle auto. De kofferbak puilt uit tot op de achterbank terwijl die al gereserveerd was voor de koelkast en de boodschappen. En dan hebben we het nog niet eens over de tent gehad. Dat lompe ding uit de jaren 80 met stokken van gietzijer en een geur die je doet denken aan een bejaardenhuis. Die tent moet dus ook nog ergens in je auto gepropt worden. Dat betekent dat er geen ruimte meer is voor je sateliet tv of speciale wijnkoeler, hoe ga je dan de vakantie overleven? 

Met een daktent ben je van het probleem af, deze bevestig je namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, op je dak. Extra ruimte in de auto, en zelfs mogelijkheid voor extra opbergruimte. Een aantal van onze daktenten komen namelijk met rails aan de zijkant en bovenkant waar je verschillende accessoires op kunt monteren. 

 

2. Tijdbesparing

Als je toch een plekje hebt gevonden in je auto voor die jaren 80 tent en de volledige set van 124 gietijzeren tentstokken ben je nog maar halverwege. Want gebruiksvriendelijkheid was in die tijd net zo populair als MSN nu, niet dus. Na minstens een half uur klooien zul je er waarschijnlijk achterkomen dat de lange buizen toch bovenin moesten in plaats van op de grond. Maar ook dat probleem bestaat niet meer met het gebruik van een daktent. Parkeren, slotjes los, uitvouwen, klaar! 

 

3. Comfort

Dus je bespaart ruimte en tijd, maar is zo'n daktent wel comfortabel? Jazeker! Doordat je niet met je matje op de grond ligt heb je minder last van de grondvorst, dus 's ochtends word je lekker warm wakker. Ook bieden we anti-condens matrassen aan die je onder het matras in je daktent legt. Op deze manier heb je nog minder last van vorst, en ze bieden ook nog eens een extra centimeter demping. Daarnaast worden bijvoorbeeld onze QuickPitch daktenten uitgerust met een traagschuim matras, dus ook dat ligt zit wel goed.

 

4. Premium ervaring

In de meeste daktenten die we aanbieden is het mogelijk om je slaapspullen in de daktent te laten liggen als je hem weer dichtklapt. Niet is namelijk zo oncomfortabel als in de koude morgen je matje en slaapzak op moeten rollen, maar dat is dus verleden tijd. Daarnaast zijn een aantal van onze daktenten uitgerust met een stroom aansluiting waardoor je kunt lezen met een nachtlampje of je telefoon opladen.

 

Daktenten