• Altijd 1500 producten op voorraad
  • Meer dan 15 jaar passie en ervaring
  • Breed assortiment
  • Advies op maat
  • Dealerkortingen mogelijk

image_gobi-x_achterbumper

 

Gobi-X 4x4 accessoires 

Opgericht in 2011 en ondertussen een van de top fabrikanten van offroad achterbumpers en 4x4 accessoires: Gobi-X. Ondanks dat de naam verwijst naar de Gobi woestijn in zuid Mongolië komt het bedrijf uit Zuid-Afrika. En de X is afgeleid van eXpedition gear, oftewel: Gobi eXpedition gear. 

Bij Gobi-X streven ze dagelijks naar het perfectioneren van de hele productlijn. Ze geloven in het Kaizen principe. Een principe dat ook door Toyota wordt gehandhaafd. 'Kai' staat voor verandering, en 'zen' voor beter. Verandering naar iets beters dus. Bij Gobi-X zijn ze niet bang om ontwerpen te blijven aanpassen en tweaken. Zo ontstaan producten die met hun tijd meegaan en gemaakt zijn met de nieuwste technieken en kennis. 

 

De Gobi-X werkwijze

De productontwerpers van Gobi-x gebruiken Solidworks CAD software om accuratie en consistentie te garanderen. Daarnaast wordt er per onderdeel gebruik gemaakt van het materiaal dat het meest geschikt is voor die exacte toepassing. Ze gebruiken bijvoorbeeld staal, aluminium en verschillende gradaties RVS. Op die manier weten ze zeker dat elk onderdeel zijn taak perfect voldoet.

De verbeteringen die door het Kaizen principe doorgevoerd worden gelden niet alleen voor de producten maar ook voor de duurzaamheid. Zo hebben ze al het onnodige restmateriaal geminimaliseerd, en datgene dat ze hebben wordt gerecycled. Alle verpakkingen zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled materiaal. Ook zijn er binnen Gobi-X processen ingesteld om water te besparen waar mogelijk. Ze zijn trots op hun Zuid-Afrikaanse roots en willen alles doen om hun land en de rest van de wereld zo goed mogelijk te onderhouden. Want als je producten maakt om de wereld te verkennen, moet er ook een wereld te verkennen zijn.

 

Gobi-X Achterbumpers

Of je nou een fervent overlander bent of het liever bij een weekendje weg houd, de Gobi-X achterbumpers zijn geschikt voor jou! Gemaakt van gecertificeerd staal en gecoat met hoogwaardige epoxy geschikt voor de auto industrie om de levensduur nog langer te maken. Deze Offroad bumper geeft je de mogelijkheid om twee reservewieldragers of een reservewieldrager en een jerrycan houder te monteren. Hierdoor creëer je ruimte op de plek waar normaal je reservewiel zou hangen en kun je op die plek een tweede tank neerleggen zonder dat dit de offroad mogelijkheden van je auto verhinderd. Sterker nog, de bumpers van Gobi-X liggen hoger dan originele bumpers en verkleinen daarmee de kans dat je de auto de grond raakt. De bumpers van Gobi-X komen standaard met geïntegreerde hi-lift jack punten, recovery punten en de mogelijkheid om een 12v aansluiting te monteren en zijn daarmee geschikt voor ieders wensen!